El Voluntariat per la llengua celebra el Dia Internacional del Voluntariat 2022 a tot Catalunya

Voluntariat per la llengua

S'han programat actes i activitats a diversos municipis per agrair la tasca de les persones voluntàries del VxL

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el proper dilluns, 5 de desembre, el Voluntariat per la llengua (VxL) vol reconèixer el compromís amb la llengua catalana de les persones voluntàries del VxL i valorar la trajectòria del programa, que des del 2003 ja ha format més de 165.000 parelles lingüístiques.

Durant tota la setmana que ve, es difondran a les xarxes socials els testimonis de participants en aquest programa a través de tres vídeos creats per a l'ocasió i protagonitzats per voluntaris i aprenents de tot el territori que expliquen el seu vincle amb el VxL i els motius per formar-ne part.

A banda de la difusió en línia, en què el CNL Vallès Occidental 3 també participarà amb vídeos de testimonis de parelles lingüístiques del centre per agrair-los la participació al programa, molts altres CNL han programat activitats i actes per celebrar el dia i reivindicar-ne la importància. El CNL de Barcelona organitzarà, el proper 15 de desembre, un acte d’agraïment a la comunitat del VxL a la ciutat. El CNL del Vallès Oriental, el CNL Ca n'Ametller, el CNL Àrea de Reus Miquel Ventura, el CNL de Sabadell, el CNL Vallès Occidental 3 o el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf o el CNL de Badalona i Sant Adrià són alguns dels centres que han programat trobades i activitats, juntament amb les entitats col·laboradores de municipis de la zona, per emmarcar el VxL en iniciatives de voluntariat i de cohesió adreçades a tota la ciutadania.

Aprofitant la jornada, el CNL Ca n'Ametller ha inaugurat, aquest passat dijous, l'exposició "Quan parles fas màgia", que destaca la capacitat transformadora del programa per als seus participants. Per al CNL de Sabadell, el Dia Internacional del Voluntariat s'afegeix a la Tardor del Voluntariat, una iniciativa de l'Oficina d'Entitats i Voluntariat de l'Ajuntament de Sabadell que ha portat aquest centre a programar l'exposició "25 anys del Punt del Voluntariat de Sabadell (1977-2022)", o el col·loqui "El violí de la llibertat, entre d'altres actes. Aquesta jornada de celebració també servirà al CNL de l'Alt Penedès per confirmar l'èxit del VxL de Vilafranca, pocs dies després que la ciutat celebrés la VI Festa del Voluntariat.

El Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística, gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que fomenta la pràctica del català a través de la conversa. Es basa en la trobada setmanal de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Vols compartir aquesta notícia?