L'alumnat de Suficiència 2 de Castelldefels rememora la ruta literària Maria Mercè Marçal

CNL Eramprunyà

Cursos de català, De la competència a l'ús

La ruta va ser creada per alumnat de Sant Boi per commemorar el 20è aniversari de la mort de l’autora

El 18 de juny el grup de Suficiència 2 de Castelldefels va visitar la ruta que l’any 2018 va crear un grup del mateix grau del Servei Local de Sant Boi per commemorar el vintè aniversari de la mort de Maria Mercè Marçal.

L'alumnat va visitar els quatre llocs emblemàtics en què la ciutat de Sant Boi de Llobregat recorda la vinculació de la poeta amb aquest municipi. Durant la passejada es van anar llegint poemes d'una desena de poetes que aquest grup havia rebut arran d'una acció artística al final del trimestre anterior.

Com que van llegir novel·les epistolars, van enviar a poetes una postal artística, creada a partir de les impressions que els havia causat la lectura d'aquestes obres. La condició era que els havien d'enviar un poema. Va entusiasmar tant aquesta iniciativa que la majoria d'escriptores no es van només limitar a trametre un poema, sinó que els van respondre compartint l'emoció que havien sentit mentre contemplaven la postal.

Així doncs, es van llegir poemes de Cèlia Sànchez Mústic, Dolors Miquel, M. Josep Escrivà, Àngels Gregori, Lídia Gàzquez, Sònia Moll Gamboa, Laia Llobera, Laia Noguera, Anna Gual i Roser Bastida.

Vols compartir aquesta notícia?