Activitats de sensibilització a l'aula al SLC de Vic

CNL d'Osona

De la competència a l'ús

Tres activitats de sensibilització lingüística als cursos del SLC de Vic

Durant aquesta setmana tres grups classe del Servei de Català de Vic han participat en diferents activitats de sensibilització lingüística a les aules.

Una de les activitats que s’ha dut a terme ha estat l’entrevista mirall, en la qual han participat els grups de Bàsic 1, Elemental 1 i Intermedi 3. Els alumnes principiants han fet preguntes als alumnes més avançats, i així coneixen estudiants que han après el català i el parlen habitualment. Han fet una bona pràctica de llengua i n’han tret reflexions molt interessants.

Una segona actuació de sensibilització ha estat la del testimoni d’èxit. En aquest cas un alumne d’Elemental 3, en Jou, ha visitat el grup classe de Bàsic 2 i els ha explicat la seva experiència com a aprenent de català i els ha animat a seguir endavant. Tothom li ha pogut fer preguntes per practicar els continguts del curs.

Finalment, el grup d’Intermedi 3 també han rebut a classe la visita de dos alumnes de Suficiència 2, la Shila i en Ramon, com a testimonis d’èxit. Han fet una exposició de la seva experiència i alguns alumnes els han fet preguntes. Han estat dos testimonis diferents que exemplifiquen dues realitats: la Shila és d’origen peruà i ha après català i en Ramon, un català “de tota la vida” que quan estudiava no ho va poder fer en català i ho fa ara.

Aquestes actuacions tenen com a objectiu fer reflexionar els aprenents sobre les actituds que tenen davant l’aprenentatge i els usos de la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?