Alumnes de català completen prop de 200 pràctiques lingüístiques a Martorell

CNL Ca n'Ametller

De la competència a l'ús

L'activitat ha comptat amb la participació d'una seixantena d'alumnes

Una seixantena d'alumnes del Servei Local de Català de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha portat a terme entre el 15 d'abril i el 3 de juny vora dues-centes pràctiques lingüístiques en botigues dels barris de Torrents de Llop, el Pla i la Vila.

Les pràctiques lingüístiques són una activitat perquè l'alumnat del Bàsic 3 (4 grups) i Elemental (1 grup) faci servir fora de l'aula allò que ha après durant curs. Cada alumne va a un establiment que col·labora amb el Voluntariat per la llengua i manté una conversa amb comerciant: es presenta i fa una sèrie de preguntes.

És una manera que l'alumnat pugui parlar català en un entorn de confiança i, en acabat, s'autoavaluï sobre si ha parlat en català, hagi entès el que li contestaven, hagi pogut mantenir la conversa, hagi après paraules noves o s'hagi motivat per parlar més català a les botigues.

El Servei Local de Català de Martorell agraeix explícitament la seva col·laboració als establiments New Còsmic, BCN Òptics, Bio-Bio, Mobles El Pla, Hiperfauna Martorell, Merceria Elisa, Cotilleria Núria, El Petit de la Vila, Cal Tió i Llibreria Stel. Sense la seva col·laboració desinteressada no s'haurien pogut dur a terme les pràctiques lingüístiques del primer semestre de l'any.

Vols compartir aquesta notícia?