Alumnes de l’OC Roses participen en un taller nàutic al GEN Roses

CNL de Girona

Activitats complementàries, De la competència a l'ús

Amb aquesta activitat els alumnes practiquen la llengua en contextos no formals

En el taller nàutic d'aquest curs s'ha treballat la part més pràctica de la navegació. Després d'una explicació detallada dels principals nusos mariners, com ara l'as de guia, el vuit, el pla o l'anomenat nus màgic, els alumnes han pogut practicar com fer-los i com desfer-los. Seguidament, han parlat sobre els vents més habituals del golf de Roses (la tramuntana, la marinada i el llevant) i han practicat sobre les possibles direccions dels vents amb una embarcació de vela. Així, per exemple, els alumnes han après que no es pot navegar "amb direcció proa al vent". Finalment, tots els alumnes han sortit a navegar amb la barca de vela i també amb una llanxa a motor.

El taller ha anat a càrrec de personal tècnic de l'equip del GEN Roses que, en tot moment, ha estat atent a les necessitats lingüístiques dels participants. Familiaritzar els alumnes nouvinguts amb els espais de la població fa que se sentin més vinculats al lloc de residència. Aprendre llengua en contextos no formals aporta significativitat a l'aprenentatge i fa percebre la necessitat d'aprendre-la per usar-la.

Aquesta és una més d'un conjunt d'actuacions centrades en l'àmbit de l'esport nàutic, planificada amb l'objectiu d'incentivar l'ús oral de la llengua catalana en l'àmbit esportiu i de proporcionar un àmbit atractiu que faciliti el procés d'aprenentatge de la llengua catalana.

Aquesta col·laboració permet, a l'alumnat dels cursos de català per a adults de l'Oficina de Català de Roses, conèixer una de les entitats més emblemàtiques de la població, el GEN Roses, i sentir-la partícip del seu procés d'adquisició de la llengua catalana.

Vols compartir aquesta notícia?