Alumnes de Sant Andreu de la Barca  comenten a Ràdio Sant Andreu els motius per aprendre català

CNL Ca n'Ametller

Difusió, De la competència a l'ús

Una colla d'alumnes ha participat en el magazín Via Directa de Ràdio Sant Andreu

El Servei Local de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha participat amb un grup d'alumnes del curs Bàsic 3 al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu en l'emissió del dia 23 de maig.

Roberta Amato, Lola Dios i Andrea Lemos, d'orígens italià, gallec i colombià, respectivament, han fet una valoració del seu procés d'aprenentatge i de les motivacions que les han portat a aprendre català. També han parlat de les pràctiques lingüístiques que han hagut de fer als comerços santandreuencs adherits al programa del Voluntariat per la llengua.

Algunes de les principals motivacions per aprendre català de les alumnes són trobar feina o millorar la feina, preservar la llengua o pel fet que els agrada aprendre llengües.

Les alumnes han estat acompanyades pel tècnic de normalització lingüística Àlex Mir i per la responsable del Servei Local de Català, Rosa Monforte.

Amb el curs a punt d'acabar ha estat un bon moment per fer balanç i copsar l'opinió dels alumnes sobre les seves motivacions, dificultats i ganes d'aprendre català.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?