El CNL de l’Àrea de Reus homenatja Joaquim Mallafrè posant el seu nom a una aula

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

CPNL

El traductor va ser una persona important per a la llengua, i va ser professor de molts dels tècnics del CNL

Aquest 22 de maig, tot just el dia que es compleixen 3 mesos de la seva mort, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha homenatjat el traductor i lingüista Joaquim Mallafrè Gavaldà.

Després de la lectura col·lectiva que ja li va dedicar el Centre de Lectura per Sant Jordi i del gran acte de ciutat del dia 15 de maig al Teatre Fortuny, el CNL, amb un esdeveniment senzill i proper, ha volgut honorar la memòria del que va ser professor de molts dels tècnics de normalització que hi treballen posant el seu nom a una aula de la seu del CNL, al Mas Vilanova.

Anna Saperas, directora del CNL, ha recordat algunes anècdotes relacionades amb Mallafrè i ha parlat de la relació que els últims anys va tenir amb el Centre. A continuació diversos alumnes de l'Elemental 1 han llegit la biografia del personatge.

Tot seguit, Daniel Recasens, president del Consell del CNL de l'Àrea de Reus, ha dedicat unes paraules elogioses al lingüista, una persona important per a la ciutat de Reus i per a la llengua catalana, però senzilla i afable.

Finalment Carme Buixeda, la vídua de Mallafrè, ha descobert la placa amb el seu nom, i ha tingut unes paraules d'agraïment per als membres del Consell del CNL, el personal i l'alumnat que s'havia congregat al vestíbul de la seu del CNL.

També hi han assistit la Marta Mallafrè, la seva filla, alguns amics propers i regidors de l'Ajuntament de Reus.

Vols compartir aquesta notícia?