'Garfield: la pel·lícula', la gran estrena en català d'aquesta setmana

Serveis Centrals

Oci en català

El maig comença amb l'estrena de quatre pel·lícules en català als cinemes

Demà, dimecres 1, arriben els dos primers títols: Garfield: la pel·lícula, que s'estrena doblada al català a 28 sales, i Música, que s'estrena en versió original subtitulada en català. D'altra banda, divendres 3 de maig s'estrenarà Xicot perfecte, en VOSC, i el dia 7 començaran les projeccions del Documental del Mes de maig, Mambar Pierrette, també subtitulat en català.

El doblatge i la subtitulació en català d'aquests títols té el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura. L'any 2024 s'han doblat o subtitulat en català 22 llargmetratges amb el suport de Política Lingüística.


Garfield: la pel·lícula

Garfield, famós mundialment per ser el gat casolà més mandrós de tots els temps, està a punt de viure una aventura salvatge al món exterior. Tot comença amb el retrobament inesperat amb el seu pare -en Vic-, un gat de carrer brut i malgirbat de qui no en sabia res des de feia molt de temps. Fruit d'aquesta trobada, en Garfield i l'Odie -el seu inseparable amic caní- es veuran obligats a abandonar la vida plàcida i consentida a què estan acostumats per ajudar en Vic a dur a terme un atracament molt arriscat i hilarant.

Sony informa de la distribució d'aquesta pel·lícula d'animació a les sales següents:

·Cine Yelmo Abrera (Abrera)

·JCA Cinemes Lleida - Alpicat (Alpicat)

·Cine Yelmo Baricentro (Barberà del Vallès)

·Arenas Multicines (Barcelona)

·Cinesa Diagonal (Barcelona)

·Cinesa Diagonal Mar (Barcelona)

·Cinesa SOM Multiespai (Barcelona)

·Cine Yelmo Premium (Castelldefels)

·Ocine Platja d'Aro - Parc d'Aro (Castell-Platja d'Aro)

·Cines FULL (Cornellà de Llobregat)

.Cinemes Illa Carlemany de les Escaldes (Escaldes-Engordany)

·ACEC CAT Cines (Figueres)

·Cine Alhambra (la Garriga)

·Ocine Girona (Girona)

·ACEC Cines Filmax Gran Via (l'Hospitalet de Llobregat)

.Cines Bages (Manresa)

·ACEC Cines Olot (Olot)

.ACEC Multicinemes Eix Macià (Sabadell)

.Odeon Multicines Girona (Salt)

·Cine Yelmo Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès)

·Cinemes Can Castellet (Sant Boi de Llobregat.

.CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)

·Ocine Tarragona - Les Gavarres (Tarragona)

·Cine Yelmo Parc Central (Tarragona)

·Cinesa Parc Vallès (Terrassa)

·JCA Cinemes Tarragona - Valls (Valls)

·Multicines Sucre (Vic)

.Kubrick Cinema (Vilafranca del Penedès)

·Odeon Multicines Vilanova (Vilanova i la Geltrú)
 

Tràiler de Garfield: la pel·lícula

Sales de projecció de Garfield: la pel·lícula

 

Música

En Jon neix a les muntanyes gregues durant una nit de tempesta i és abandonat a la seva sort. Acollit i adoptat per uns grangers, no arribarà mai a conèixer els seus pares biològics. Anys més tard, en ser empresonat com a responsable d'un accident mortal, crearà un vincle molt fort amb la zeladora de la presó, que li passa gravacions musicals i li dedica tota mena d'atencions. En un moment determinat, en Jon comença a perdre la vista i és a partir d'aleshores quan, paradoxalment, la seva vida esdevé més plena que mai.

L'Atalante informa de la distribució de la pel·lícula en versió original subtitulada en català a les sales següents:

·Zumzeig Cinema (Barcelona)

·Screenbox Funatic (Lleida)

.CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
 

Tràiler de Música

Sales de projecció de Música

 

Xicot perfecte

Al Japó, tres homes adults s'enamoren de la Rinko: la protagonista adolescent d'un videojoc. Aquest idil·li virtual farà que tots tres coincideixin durant un cap de setmana en una població costanera i que els seus camins s'entrecreuin amb els d'en Kentaro i la Kyoko: una parella molt jove que s'allotja al mateix hotel que ells. En descobrir que en Kentaro també se sent atret per la Rinko, la Kyoko s'engeloseix, però aviat començarà a sentir una curiositat creixent per aquesta rival virtual que sembla capaç de captivar tots els homes.

Olpama Films informa de la distribució de la pel·lícula en versió original subtitulada en català a les sales següents:

·Cinemes Girona (Barcelona)

·Cinema Maldà (Barcelona)

·Screenbox Funatic (Lleida)

Tràiler de Xicot perfecte

Sales de projecció de Xicot perfecte


Mambar Pierrette

El cicle Documental del Mes ha programat per al maig Mambar Pierrette, que s'exhibirà en format híbrid. De forma presencial, es projectarà a 38 sales de Catalunya, 1 de les Illes Balears i 7 del País Valencià, i en línia, a 4 sales virtuals a Catalunya. S'estrenarà el dimarts 7 de maig als Cinemes Girona (Barcelona).

A Douala (Camerun), la pluja ho desborda tot i inunda els carrers. En arribar al seu taller de costura, Mambar Pierrette s'afanya a buidar l'aigua. No s'hi val a badar, ja que comença el curs escolar i és una època de molta feina per a ella: cus uniformes des de l'alba fins al vespre. Però alhora, sempre sap trobar un moment per escoltar les preocupacions dels veïns i amics que passen per allà. I és que Pierrette no només és la costurera del barri: és la confident.

El Docs del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004, que té l'objectiu d'apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible, d'augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals.



Impuls a la difusió del cinema en català

El català i l'audiovisual són eixos estratègics del Departament de Cultura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector, incloent-hi les plataformes audiovisuals. Així, en aquest àmbit, el Govern i la CCMA han acordat la incorporació de centenars de títols en català a les plataformes audiovisuals. Mitjançant un conveni, la Corporació cedeix doblatges i subtítols perquè les plataformes puguin incorporar-los als seus catàlegs.
 

Consulteu la cartellera de Cinema en català.

Vols compartir aquesta notícia?