Els alumnes del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf celebren la Diada de Sant Jordi

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

CPNL

Les activitats serveixen perquè els alumnes coneguin les tradicions relacionades amb la Diada

Vilanova i la Geltrú

En els cursos bàsics, es va parlar de la festa amb els alumnes, es va passar un PowerPoint per explicar la llegenda i es va fer l'activitat "Passaparaula" per practicar-ne el vocabulari. El grup de Bàsic 3 del SOC va participar en l'activitat "Paraules sobre vidre".

En el curs elemental, van completar la llegenda feta a base de rodolins per practicar vocabulari i gramàtica. També van triar alguns fragments de les poesies que després van escriure als aparadors per comentar-los a l'aula. Així també van conèixer els poetes de l'any literari.

Al curs d'intermedi van sentir un àudio que recomana llibres de temes i autors molt diversos que no arriben a les 200 pàgines. I després van escoltar el poema "Els amants" de V. Andrés Estellés, ja que és un dels poetes de l'any literari, recitat per O. Montllor.

Vilafranca del Penedès

El Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès es va engalanar amb dibuixos sobre Sant Jordi i es va muntar una paradeta amb llibres de la biblioteca del Servei. Els alumnes dels diferents nivells van anar passant per la parada i així van conèixer la possibilitat de disposar de llibres en préstec per poder practicar la lectura en català.

A les aules, hi va haver activitats diverses adequades a cada nivell. Els cursos de nivells bàsics van passar un vídeo sobre la llegenda de Sant Jordi i van explicar els orígens de la festa i la tradició de regalar una rosa i un llibre. Al nivell elemental van escriure un conte per grups i a l'intermedi van llegir un conte sobre el drac. A suficiència es van fer recomanacions de llibres.

Ribes

Als cursos del Bàsic 1 i del Bàsic 2 van celebrar Sant Jordi fent diverses activitats a classe. Al Bàsic 1 van parlar del significat de la festa i van treballar el vocabulari bàsic de la diada i de la llegenda. Al Bàsic 2 la majoria d'alumnes ja havia viscut un Sant Jordi i van aprofitar l'ocasió per repassar el vocabulari de l'amor, parlar dels llibres o contes que llegien o els llegien de petits i fer una activitat per parlar del significat dels colors de les roses. Als dos cursos van repartir informació de les activitats de Sant Jordi organitzades al municipi.

Les Roquetes

A les Roquetes, els alumnes del curs inicial van mirar un vídeo sobre la festa de Sant Jordi i la professora els va explicar la llegenda, amb un llenguatge senzill acompanyat d'unes imatges. Al Bàsic 2 van fer una lectura en veu alta de la llegenda de Sant Jordi i la tradició de regalar roses i llibres.

Sitges

Un any més, els alumnes dels cursos de català de Sitges van dur a terme diferents activitats per celebrar Sant Jordi. Van compartir textos breus, poemes i cançons en les seves llengües maternes i en català, i també interessants recomanacions literàries. A més a més, van xalar de debò fent la seva rosa.

Sant Sadurní d'Anoia

Els alumnes del curs Elemental 3 van sortir a passejar per la plaça de l'Ajuntament, on s'havien instal·lat les parades de llibres i roses i les de diverses entitats de la vila, i van entrevistar les persones assistents i els paradistes, amb les preguntes que havien preparat, per tenir informació de primera mà sobre aquesta diada tan nostrada.  L'activitat va acabar amb una posada en comú de les respostes obtingudes.

Vols compartir aquesta notícia?