Presentació del conte de Sant Jordi 2024 al Teatre Atlàntida de Vic

CNL d'Osona

CPNL, Activitats complementàries

El conte d’enguany es diu La llegenda del guaranà

El dilluns 15 d'abril, a dos quarts de vuit del vespre, es va fer la presentació del conte de Sant Jordi a l'Escola de Música de Vic, amb la presència de totes les entitats que col·laboren en aquesta iniciativa des del 2015.

El conte popular del nord del Brasil La llegenda del guaranà és el resultat final de la tasca que s'ha dut a terme entre diverses entitats de Vic que fan aquesta activitat col·laborativa.

Es tracta d'una iniciativa que es porta a terme des del 2015 i que posa en connexió diferents entitats de Vic amb l'objectiu d'aconseguir un conte original que es presenta per Sant Jordi, un conte que segueix tot un procediment d'edició a través de totes aquestes institucions.

El conte La llegenda del guaranà ha estat explicat, escrit i adaptat per alumnes del curs de nivell Intermedi 1 del Servei Local de Català de Vic. Ha estat l'escollit després de diverses propostes d'altres contes del mateix grup classe. Són els mateixos alumnes que redacten de nou el conte i hi fan les modificacions i correccions oportunes.

Després del procés de redacció és el torn dels alumnes de La Farinera, CAVV que dibuixen les imatges per il·lustrar el conte, inspirant-se en la iconografia i el cromatisme de la cultura brasilera. Posteriorment es fa l'animació que formarà part de la versió digital del conte.

Els alumnes dels cursos de teatre de l'Escènic Vic preparen les veus dels protagonistes que narren el conte en la versió digital. I alumnes de l'EMVIC creen la música que acompanyarà les veus en aquesta versió digital del conte.

Finalment, l'Associació Tapís fa l'edició física del llibre en una edició única, feta amb paper reciclat.

El conte La llegenda del guaranà es podrà trobar a totes les llibreries de Vic a partir del 23 d'abril i també a la parada de Sant Jordi de l'Associació Tapís.

Vols compartir aquesta notícia?