EL CNL de Reus busca voluntaris per crear més parelles lingüístiques

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

Amb l'inici dels cursos a Reus, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant calen voluntaris per als nous aprenents del VxL

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus fa una nova crida per incorporar voluntaris al Voluntariat per la llengua (VxL) que vulguin fer les trobades a Reus, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant. També es necessiten persones que vulguin trobar-se virtualment, per videoconferència amb la seva parella lingüística, independentment d'on resideixin.

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa.

Així, el VxL posa en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores. Les trobades poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin).

Aquesta setmana han començat nous cursos de català al CNL i molts alumnes volen practicar la llengua que aprenen a l'aula, per això el programa necessita més voluntaris lingüístics per atendre totes les sol·licituds d'aprenents.

A més de les trobades amb la pròpia parella, els participants gaudiran d'altres activitats complementàries al llarg del trimestre per propiciar l'ús del català en diversos àmbits, com ara una activitat per descobrir un enigma, un taller d'improvisació, un taller de ràdio, l'assistència a un concert o altres activitats de coneixement de l'entorn emmarcades en el programa Xalem. Les parelles lingüístiques d'aquesta edició es coneixeran a Reus el dia 30 d'abril, i la setmana següent també se'n faran presentacions a Cambrils i a l'Hospitalet de l'Infant.

Per altra banda, també calen voluntaris per atendre els aprenents que s'inscriuen al programa des d'altres parts de Catalunya o fins i tot d'altres països; només cal tenir un dispositiu i connexió a Internet per trobar-se una hora a la setmana amb la parella assignada. Les persones interessades poden adreçar-se al 634 740 079 o a vxl.reus@cpnl.cat o inscriure's directament a www.vxl.cat.

Presentació Reus Presentació Cambrils

Vols compartir aquesta notícia?