Oberta la convocatòria per demanar ajuts a la incorporació del català en els jocs de taula

Serveis Centrals

CPNL

Les empreses poden sol·licitar els ajuts fins al 26 d'abril

El Departament de Cultura, mitjançant la Secretaria de Política Lingüística, obre la línia d'ajuts per a la incorporació del català als jocs de taula amb una dotació de 150.000 €. Es podran presentar les sol·licituds entre avui, dijous 11, i el divendres 26 d'abril a les dues del migdia.

Les bases dels ajuts per a la incorporació del català als jocs de taula estableixen com a objecte tres modalitats:

  1. Primera edició de jocs de taula originals en català que es comercialitzen en edició independent en català.
  2. Primera edició en català de jocs de taula originals en altres llengües que es comercialitzen en edició independent en català.
  3. Traducció al català de materials lingüístics, com ara les regles de joc o altres informacions, en jocs multilingües en edició impresa.

L'objecte d'aquesta subvenció és promoure la disponibilitat de jocs de taula en català, tant els originals en català com els traduïts al català des d'altres llengües. Als efectes d'aquesta línia d'ajuts, s'entén per joc de taula el joc que se sol jugar al voltant d'una taula o superfície similar amb un tauler, daus, fitxes, naips o altres elements, i en què intervenen generalment l'atzar i l'estratègia, a partir d'un reglament establert. En queden exclosos els videojocs, els trencaclosques, els jocs de taula artesanals, els passatemps, les adaptacions o les edicions de jocs de taula tradicionals, i les adaptacions de jocs de taula a format digital.

Dels projectes que s'hi presentin, es valorarà la tipologia (original en català o traduït), la qualitat (innovació, interacció lingüística) i l'impacte (tiratge, continuïtat, comunicació). El termini de presentació de sol·licituds comença l'11 i acabarà el 26 d'abril a les 14:00h de 2024. Poden optar-hi les empreses, tant persones físiques com jurídiques, amb domicili en un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu. Els projectes podran ser subvencionats fins a un 80% amb un topall de fins a 10.000 €.

Foment del català

L'objectiu d'aquests ajuts és el foment de l'ús del català en un àmbit on encara hi té poca presència. En la convocatòria anterior, van rebre suport 48 jocs de taula. Podeu tenir més informació de cadascun del jocs publicats amb ajut en la pàgina de projectes subvencionats.

En l'àmbit del joc, a més de les noves subvencions, està activa la campanya Totjoc, del Consorci per a la Normalització Lingüística, que promou l'ús del català a través d'activitats lúdiques, dona a conèixer l'oferta de jocs i joguines en aquesta llengua entre la ciutadania i col·labora amb les empreses del sector perquè la incorporin en els seus productes.

Vols compartir aquesta notícia?