En Carles i en Sidi, parella lingüística, a Ràdio Montornès

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

El programa de cultura popular La mare dels ous, de Ràdio Montornès, va entrevistar la parella

D'esquerra a dreta. Toni Cid, Carles Pascual, Sidi Douno i Ramon Altimira

Dies enrere comentàvem a les xarxes socials la formació d’una nova parella lingüística: en Carles Pascual i en Sidi Douno. Aleshores dèiem que, en el Voluntariat per la llengua s’uneixen dos desitjos: el desig d’aprendre i el desig d’ajudar els altres, en aquest cas, ajudar en l’assoliment del domini del català.

En Sidi, del Senegal, i en Carles, de Montornès, són parella des d’abans de Setmana Santa. Per a en Sidi aquesta és la seva primera experiència com a participant en el Voluntariat per la llengua; en Carles, però, ja va començar l’any passat i en Sidi és el seu segon aprenent. 

El programa La mare dels ous de Ràdio Montornès se centra en l'actualitat de la cultura i la música popular i el condueixen Toni Cid i Ramon Altimira. Justament aquest darrer fou qui va parlar per primer cop a en Carles Pascual sobre el Voluntariat per la llengua i qui el va animar a participar-hi. En Ramon va considerar que era una molt bona idea parlar del Voluntariat al programa, ja que potser així s’animaria més gent a fer el pas i formar-ne part com a voluntari o aprenent. Per aquest motiu va voler fer una petita entrevista a en Carles i en Sidi. L'entrevista es troba cap al final del programa, a prop del minut 42. En el pòdcast sentirem, en primer lloc, com en Ramon fa una bona explicació sobre el Voluntariat i, en segon lloc, el testimoni d’aquesta parella lingüística. En Sidi i en Carles es troben en el nou espai per a les parelles al Casal de Cultura tot i que també tenen pensat de sortir a voltar i fer ruta per Montornès, en Sidi comenta que li és difícil parlar català, però que s’esforça molt perquè creu que quan arribes a un país has de poder comunicar-te amb tothom, també es queixa que molt poca gent li parla en català. 

Esperem que en Sidi avanci en el seu coneixement de la llengua i que la seva participació en el programa hagi servit per donar a conèixer una mica més el Voluntariat.

Vols compartir aquesta notícia?