L'Exposició "Quan parles fas màgia" arriba a l'Institut Gallecs de Mollet

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

Els alumnes poden visitar l’exposició durant tot el mes d’abril

L'exposició "Quan parles fas màgia" forma part de la campanya del Voluntariat per la llengua (VxL), que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. I ho vol fer a partir de la metàfora de la màgia.

"Quan parles fas màgia" focalitza l'atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística, gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquesta iniciativa facilita la conversa en català a persones amb coneixements bàsics de la llengua que necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que la parlen (voluntaris).

Aquest programa també es pot traslladar als centres educatius de la ciutat. L'experiència consisteix a adaptar l'activitat de parelles lingüístiques ideada pel Consorci per a la Normalització Lingüística en el marc del Voluntariat per la Llengua per portar-la a terme amb l'alumnat nouvingut i els voluntaris participants. Es tracta d'una activitat complementària al treball d'aprenentatge de la llengua catalana a les aules d'acollida o com a suport lingüístic.

L’Institut Gallecs fa molts anys que fomenta la creació de parelles lingüístiques dins del mateix centre amb alumnes que normalment parlen català i altres nouvinguts que l’aprenen i volen practicar-lo. Amb aquesta exposició l’Institut vol potenciar aquesta iniciativa que dinamitza l’ús oral de la llengua.

Aquesta actuació és una activitat coorganitzada per l’Institut Gallecs i el Consorci per a la Normalització Lingüística, mitjançant el Servei Local de Català de Mollet el Vallès (CNL Vallès Oriental) i vol contribuir a fomentar l'ús del català en els centres educatius de la ciutat.

Vols compartir aquesta notícia?