Acaben dos tallers de sensibilització a Calafell i Constantí

CNL de Tarragona

Ús professional

Els destinataris han estat monitores de menjador, monitors d’activitats, conserges i administratius de centres escolars

Sessió de sensibilització a l'Ajuntament de Calafell

Les oficines de català de Calafell i Constantí han organitzat aquests mesos de febrer i març dos tallers sobre sensibilització lingüística adreçats a membres de la comunitat educativa. A Constantí, hi van assistir 8 monitors i monitores d’activitats extraescolars gestionades pel Pla Educatiu d’Entorn. Per altra banda, al taller de Calafell hi van assistir 20 persones: conserges de les escoles i els instituts, administratius dels instituts i monitores de menjador d’una escola.

Entre altres aspectes, als tallers es reflexiona sobre l’ús de la llengua catalana en el context plurilingüe i la importància que tenen aquests professionals per facilitar que els infants i les famílies l’aprenguin i la practiquin, i així estiguin en igualtat de condicions per al seu progrés social i professional. Les valoracions que els assistents fan del taller és molt bona, amb una mitjana de 9 sobre 10 punts.

Les sessions de sensibilització responen a una línia d'actuació prioritària del CPNL. Des del 2018, al CNL de Tarragona s'han fet 60 sessions per a col·lectius diferents, com els voluntaris dels Jocs del Mediterrani, monitors d'activitats extraescolars o de menjador, personal de l'administració, professionals de la salut, etc.

Vols compartir aquesta notícia?