Els alumnes de Sant Feliu de Llobregat organitzen la 2a edició del Festival de curtmetratges

CNL Roses

Cursos de català, Oci en català

El dimecres passat es van presentar quatre curtmetratges i es va fer l'entrega de premis

L'any passat ja va ser un èxit i enguany s'ha tornat a repetir. La 2a edició del Festival de curtmetratges al Servei Local de Català de Sant Feliu ha comptat amb la participació de desenes d'alumnes dels cursos de català dels nivells Bàsic 1, Bàsic 2, Bàsic 3 i Suficiència 1.

Des de principis de curs, els alumnes s'han esforçat per tirar endavant les diferents idees cinematogràfiques. El guió, l'enregistrament i l'edició final han anat a càrrec dels integrants del grup, que s'han repartit les tasques segons la disponibilitat i la motivació.

Els alumnes del Bàsic 1 han optat per una versió del conegut programa "Alerta aeroport", en què han pogut posar en pràctica les preguntes i respostes habituals en un control d'aeroport. En canvi, els aprenents del Bàsic 2 han adaptat la secció de l'APM? "Els catalans fan coses" i han parodiat diferents situacions típiques catalanes. En aquesta mateixa línia, els alumnes del Bàsic 3 ens han sorprès amb un format similar a "Equip d'Investigació", en què han examinat l'atrafegada vida del tió de Nadal. I, finalment, l'alumnat de Suficiència 1 ha simulat un episodi de "Càmera Cafè", en què hem vist la vida de l'alumnat del CNL a través d'una màquina de cafè.

Aquesta 2a edició ha conclòs amb una nominació per a cada curtmetratge i amb un piscolabis.

Més enllà de passar una bona estona, els alumnes han pogut practicar el català de forma activa, mitjançant el treball en equip i amb la implicació de diferents actors externs: treballadors del centre cívic, tècnics del CNL i comerços i veïns del barri.

Enllaços

https://youtu.be/8VQWvNs1goQ?feature=shared

https://youtube.com/watch?v=2i3DutnPSmw&feature=shared

Vols compartir aquesta notícia?