JAK (Joves Artistes Kolomencs) s’estrena amb dos tallers nous

CNL L'Heura

Activitats complementàries

L’associació esdevé entitat col·laboradora de les pràctiques lingüístiques

Aquest trimestre JAK ha conduït tres tallers al CNL L'Heura: el joc de l'oca gegant, que ja és tot un clàssic, i la manualitat del drac i el concurs de jocs, dos tallers nous. D'una banda, l'alumnat del curs de català inicial per a xinesos va fer dracs de paper, en aquesta activitat va poder practicar els continguts apresos a classe mentre interaccionava amb els monitors i alhora va explicar elements de la seva cultura: els animals de l'horòscop xinès i les característiques associades. També va aprendre vocabulari nou relacionat amb les manualitats. Finalment, tothom va penjar al vestíbul del CNL L'Heura les seves creacions.

D'altra banda, l'alumnat del curs inicial va poder revisar tots els continguts del curs mentre competien per grups en un concurs de jocs. Aquesta dinàmica consistia a participar en diferents proves, com ara escriure el màxim de paraules en un temps límit, resoldre una sopa de lletres, jugar al tabú o al telèfon, ordenar mots i fer frases, entre d'altres. Aquest tipus d'activitats afavoreixen l'aprenentatge de forma distesa, consoliden la cohesió de grup i actuen de forma indirecta en la fidelització de l'alumnat.

JAK és entitat col·laboradora del projecte Xarxa per la Llengua des del 2022 en diferents àrees: organitza activitats en català per a la ciutadania, ha reflexionat de forma interna sobre l'ús de la llengua per tal de dissenyar unes bones pràctiques lingüístiques i ara també acull l'alumnat del CNL L'Heura perquè els entrevistin en les pràctiques lingüístiques.

Vols compartir aquesta notícia?