Visita guiada a la Casa Museu de Can Font de Lloret de Mar

CNL de Girona

Activitats complementàries

Els alumnes dels cursos de català de Lloret de Mar tanquen el segon trimestre amb una visita guiada a Can Font

Del 8 al 19 de març, 75 usuaris de l’Oficina de Català —majoritàriament alumnes dels cursos, però també alguns participants en el Voluntariat per la llengua— han gaudit d’una visita guiada a la Casa Museu de Can Font.

Aquesta activitat s’emmarca en el pla de foment de l’ús de la llengua fora de l’aula. Com que per aprendre una llengua cal practicar-la tant com sigui possible i molts aprenents de català tenen dificultats per practicar el que han après perquè fora de l’aula gairebé ningú se’ls adreça en aquesta llengua, des del CPNL s'organitzen activitats que donen peu als aprenents a expressar-se en català.

Una de les activitats que se sol incloure en aquest pla de foment de l’ús són les visites de coneixement de l’entorn, ja que, a part de cohesionar el grup i de crear un marc en què els aprenents interaccionen en català amb els guies i entre ells, aquest tipus d’activitat serveix perquè els aprenents descobreixin espais i història del territori on viuen, la qual cosa els resulta molt interessant i els ajuda a crear vincles amb el lloc d’acollida.

A Lloret, el MOLL (Museu Obert de Lloret) ofereix espais ideals per dur a terme aquestes activitats: edificis modernistes, jaciments ibèrics, jardins noucentistes, el castell medieval… i el guiatge que ofereix el Departament de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret de Mar és un servei complementari excel·lent.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?