La Remençada de Montornès amb el Voluntariat!

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

L’entitat montornesenca renova l’adhesió amb el Voluntariat per la llengua

Margarida G. Arguimbau, vicepresidenta de l'entitat, amb la tècnica de català.

La Remençada sempre ha estat una entitat molt vincula al Voluntariat per la llengua des dels seus inicis el 2014, quan van signar el que aleshores era un acord de col·laboració. La darrera adhesió al programa del Voluntariat per la llengua va caducar el 2019 i ara n’hem signat una de nova per treballar, una mica més, per promoure el coneixement de la llengua.

La Remençada és una entitat que centra la seva activitat en la posada en escena de La Remençada, un espectacle de teatre musical que té lloc al carrer, en diversos espais del municipi. Aquest espectacle escenifica els moments històrics previs i la darrera batalla de la Guerra dels Remences, que va tenir lloc a Montornès el 4 de gener de 1485. La idea i els textos són de l'escriptor montornesenc Xavier Bertran i la música del compositor Xavier Baurier. Al voltant d'un centenar d'actors i actrius aficionats participen en el muntatge que compta amb la col·laboració de nombroses persones, entitats i empreses del municipi.

A la Remençada, com a  totes les entitats que s'adhereixen al VxL, se li demana un compromís envers la llengua i el seu ús, que de fet és alhora un compromís per promoure la cohesió social i el coneixement de la cultura catalana. Els aprenents i aprenentes del programa del VxL, si participen en activitats organitzades per l'entitat, trobaran facilitats per ser atesos en català i tindran la llibertat per expressar-se en català, encara que ho facin amb dificultat.

Esperem poder prendre part en alguna activitat de la Remençada amb alumnes dels cursos de català i amb participants en el Voluntariat per la llengua i, sobretot, esperem gaudir de la representació d'aquest any que tindrà lloc el 25 de maig

Vols compartir aquesta notícia?