Enric de Vilalta, director del CNL de Cornellà, a l'"Espai de català"

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat

A l'Espai de català d'aquesta quinzena Enric de Vilalta, director del CNL de Cornellà, explica la seva trajectòria professional com a professor de català per a adults a Cornellà de Llobregat i, posteriorment, com a director del Centre de Normalització Lingüística de la ciutat.

Els cursos de català per a adults a Cornellà de Llobregat, així com a altres llocs de Catalunya, es van començar a oferir quan ni tan sols existia el que coneixem com a CPNL. Al setembre del 1981, l'Enric arriba a Cornellà per formar part d'un petit equip de persones que no només ensenyarien català a la població adulta de la ciutat, sinó que, tal com diu, d'una manera molt assembleària en aquells inicis, s'encarregarien d'organitzar els cursos i coordinar-se tan bé com podien en una situació laboral de precarietat que es va allargar 8 anys.

La creació del CPNL l'any 1989 implica un canvi no només en les condicions laborals del professorat, sinó també en l’organització dels cursos. D'aquells primers anys, en destaca canvis com ara la durada dels cursos, els llocs on s'impartien, projectes com el centre d'autoaprenentatge de català i ja l'any 1992, la designació de l'Enric com a director del CNL.

Si bé des de llavors fins ara hi ha hagut molts canvis, l'Enric destaca un fet que no ha canviat: les dones continuen sent majoria a les aules de català!

Si en vols saber més, pots sentir aquesta informació ampliada al pòdcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?