Les pràctiques lingüístiques, tota una experiència d'èxit

CNL de Barcelona

Cursos de català, De la competència a l'ús

La valoració que en fa un dels nostres alumnes com a participant

Per aprendre una llengua cal practicar-la tant com sigui possible, per això, una de les activitats importants en els cursos de català, especialment en el Bàsic 3, són les pràctiques lingüístiques. Consisteixen a visitar tres comerços dels milers d'establiments que col·laboren amb el Voluntariat per la llengua i mantenir una conversa amb els botiguers. Aquests comerços s'han compromès a parlar en català amb qualsevol persona que se'ls adreci en aquesta llengua i, per tant, ajuden l'aprenent a guanyar fluïdesa en situacions quotidianes.

El Rodrigo Carreño Catalán ens explica la seva experiència recent en les pràctiques lingüístiques: "Al principi, a la primera botiga hi anava amb una mica de por, però després les coses han anat millor perquè tenia més seguretat. Tots els comerciants m'han agradat molt per la seva predisposició, el seu temps, però sobretot per l'acolliment en ajudar-me a aprendre la llengua". Els establiments que ha visitat el Rodrigo són la Rellotgeria-Joieria J. Buetas, el Nou Celler Puigcerdà i la clínica dental IPB Dental, tots tres del districte de Sant Martí.

Us recordem que les pràctiques s'emmarquen dins de l'aposta del Consorci per a la Normalització Lingüística per oferir activitats fora de l'aula. L'activitat es desenvolupa en un context real i sense el suport del docent, fet que potencia l'autonomia de l'aprenent i que estableixi vincles i relacions en català.

Els comerços que vulguin adherir-se com a col·laboradors del VxL poden fer-ho aquí.

Vols compartir aquesta notícia?