Sortir de l'aula per seguir aprenent català

CNL de Tarragona

Activitats complementàries

Continuen les activitats complementàries als cursos per conèixer l’entorn tot parlant en català

Grup d'alumnes del Vendrell assistents a la ruta d'Àngel Guimerà

Aquestes darreres setmanes ha continuat el programa d’activitats complementàries dels cursos de català dels serveis i oficines del CNL de Tarragona. L’objectiu és connectar l’alumne amb un entorn propici perquè pugui aplicar els coneixements que adquireix a l’aula de forma més informal però significativa.

Així, per exemple, els alumnes d’un curs de Constantí van anar a Constantí Ràdio per fer un programa molt especial sobre el Dia Internacional de la Llengua Materna.

Per altra banda, el 2 de març els alumnes dels cursos de català del Vendrell van fer una ruta guiada pels carrers del poble per conèixer racons especials lligats a la figura del dramaturg Àngel Guimerà. La ruta va acabar al museu Àngel Guimerà. Hi van assistir una trentena de persones que van descobrir la figura de l'escriptor, de qui enguany es commemora el centenari de la seva mort.

A Salou es va visitar la Biblioteca Pública per conèixer els serveis que ofereix als usuaris. I altres alumnes dels cursos van visitar l’exposició del VxL que hi havia instal·lada al centre i hi van fer algunes activitats de comprensió escrita per poder explicar posteriorment en què consisteix el VxL.

Finalment, a Calafell, s’han visitat en petits grups diversos establiments col·laboradors del VxL perquè els alumnes hi facin les primeres pràctiques en català, per demanar un producte, preguntar el preu, agrair, saludar i acomiadar-se.

Les activitats es realitzen amb la col·laboració de diverses institucions, com ajuntaments, biblioteques, entitats, etc., a les quals cal agrair la seva participació en benefici de l’aprenentatge dels nostres alumnes.

Alumnes a Constantí Ràdio Alumnes de Vila-seca a la Séquia Major image Alumnes de Vila-seca a la Séquia Major Els alumnes fan pràctiques al mercat de Calafell   

Vols compartir aquesta notícia?