El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català, Activitats complementàries

La celebració se centra en els cursos aprofitant la gran diversitat de llengües dels alumnes

Vilafranca del Penedès

Els alumnes del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès van escriure una frase o una paraula que consideraven significativa o que els agradava molt en la seva llengua materna, les van traduir al català i les van penjar en uns murals al passadís del Servei, ordenades per continents. Hi havia paraules en àrab, amazic, urdú, alemany, castellà, ucraïnès, polonès, quítxua, bengalí, xinès…

Les Roquetes

A les Roquetes els alumnes del dos bàsics 1 van jugar amb un kahoot sobre llengües. Un dels grups també va escriure unes paraules que els agradaven en les seves llengües maternes. Els alumnes del bàsic 3 virtual també van escriure al xat una paraula de la seva llengua materna.

Sitges

Als  cursos de Sitges, els alumnes van reflexionar sobre la importància de totes les llengües.  Van visitar el web de la GELA i es van admirar de la quantitat de llengües que es parlen a Catalunya. També van posar a prova els seus coneixements sobre llengües participant en diferents propostes lúdiques virtuals com ara el joc "Què saps de les llengües del món" i algun kahoot. Per acabar, van compartir paraules o expressions en les seves diferents llengües.

Sant Sadurní d'Anoia

Per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna, els alumnes del grup elemental 2 de Sant Sadurní van compartir a classe refranys, frases fetes i fins i tot un conte en amazic. D'altra banda, cadascun va explicar alguna particularitat de la seva llengua. Van descobrir diverses variants del castellà i van parlar de l'àrab parlat al Marroc, el dàrija, i de l'amazic, una de les llengües més parlades a Catalunya.

Vols compartir aquesta notícia?