Activitats per fomentar l'ús del català

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat

A l'espai d'aquesta quinzena fem un repàs de les activitats d'entorn que durem a terme aquest trimestre amb l'alumnat del Centre, parlem d'algunes notícies relacionades amb la llengua i presentem una aplicació que ens pot ajudar a mantenir el català en les converses.

Comencem parlant de la gimcana al mercat Marsans, activitat que fem des del trimestre passat per donar a conèixer els mercats municipals i incrementar l'ús del català entre venedors i alumnes. Una altra visita organitzada gairebé de manera continuada, i que aquest trimestre farem amb tres grups, és a la biblioteca Sant Ildefons. I, finalment, com ja vam fer a la tardor, tornem a l'Abacus per practicar el català des d'un vessant més lúdic. Amb aquestes sortides els alumnes del Centre coneixen tant els serveis i equipaments de la ciutat on viuen com nous espais on poden practicar la llengua més enllà de l'aula.

En segon lloc, ens fem ressò de la incorporació del català a les aplicacions de l'empresa de mobilitat i menjar a domicili Uber i, d'altra banda, d'un nou premi adreçat a creadors de continguts en llengua catalana impulsat per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) i la plataforma digital cultural Tresdeu. També aprofitem per recordar algunes dates importants com ara el termini per inscriure's a les proves de llengua catalana de la Secretaria de Política Lingüística.

Tanquem el programa presentant l'aplicació Mantinc el català, l'objectiu de la qual és reforçar l'ús social del català i fer que sigui una llengua útil i necessària a partir d'una sèrie de reptes per mantenir la llengua catalana quan es conversa amb no catalanoparlants.

Si en vols saber més, pots sentir aquesta informació ampliada al pòdcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?