El Govern reivindica la llengua catalana durant la commemoració del DILM a les Terres de l'Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Activitats complementàries

L'acte, a Amposta, va comptar amb una obra de teatre de la companyia Frec a Frec i una taula rodona

El Govern va commemorar dimecres el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM), amb un acte a Amposta organitzat conjuntament per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament d'Amposta i la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó i que va reivindicar l'ús de la llengua catalana.

La companyia de teatre Frec a Frec representà l'obra 'Fes-ho per tu', un espectacle a mida amb diferents escenes sobre com preservar l'ús de la llengua catalana en diferents àmbits com la feina, l'hospital, els comerços, etc. convidant els assistents a la reflexió sobre el seu ús. A continuació, el catedràtic de Sociolingüística a la Universitat Rovira i Virgili (URV) Miquel Àngel Pradilla va moderar una taula rodona amb la creadora de continguts ampostina Cèlia Espanya, el jove de Suara Cooperativa Mehdi Oualiz, la metgessa d'atenció primària Zojaina Rafaela Hernández Rojas i l'empresari Alfred Bonet, responsable d'IMIQ. En els quatre casos, parlar el català ha suposat una eina de progrés laboral i social.

La directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, Victòria Almuni, va reivindicar "el dret de tothom a gaudir de la seua llengua materna, independentment que a l'escola es treballi més una llengua o una altra". "El Dia de la Llengua Materna és un dia especialment celebrat i des del Govern hem considerat destacar en aquesta commemoració la necessitat de reforçar l'ús del català", va assegurar Almuni, que afegí que "integrar a través de la llengua és imprescindible per ser una comunitat cohesionada".

Vols compartir aquesta notícia?