Els alumnes de Tarragona parlen dels costums de Santa Tecla amb el joc de cartes «El Seguici»

CNL de Tarragona

Oci en català

L’activitat s’emmarca en el programa Totjoc, de foment del joc en català, i fomenta la pràctica oral

Partida de El Seguici

Els alumnes del curs Elemental 2 i Bàsic 2 dels dilluns i dimecres han tingut una classe especial del 19 de febrer, ja que han après el joc de cartes «El Seguici» de la mà dels seus creadors, GamLab, una empresa tarragonina adherida al programa Totjoc del CPNL l'any passat.

Així, l'Oriol, el Xavier i el Gorka, de GamLab, els han ensenyat les cartes i la dinàmica del joc, tot explicant-los detalls i expressions pròpies de la Festa Major tarragonina. Tot seguit, els alumnes de cada aula s'han repartit en grups de 4 o 5 i han fet una partida —o dues, els més ràpids!—, guiats pels tres membres de GamLab i els professors de cada grup.

Les dues tandes de joc han estat molt animades i els alumnes han posat en joc el vocabulari de les festes —«fer llufa», «cap de colla», els noms dels elements del Seguici…— i les estructures pròpies de donar instruccions —«has de robar…», «has de tirar una carta per…».

El joc de cartes «El Seguici» surt al catàleg de jocs en català del CPNL i es pot adquirir a les llibreries Abacus i El Soterrani, de Tarragona, també adherides a Totjoc i als establiments col·laboradors del VxL.

Vols compartir aquesta notícia?