Commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna a les Terres de l'Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Activitats complementàries

El dia 21 de febrer se celebraran actes a Amposta i Tortosa

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM), el 21 de febrer, a les 18 h, tindrà lloc a Amposta la representació de l'obra de teatre Fes-ho per tu, a càrrec de la companyia Frec a Frec. A continuació hi haurà una taula rodona que comptarà amb protagonistes de diversos àmbits per a qui parlar el català ha suposat una eina de progrés laboral i social. L’acte es clourà amb un refrigeri.

Tortosa, les activitats tindran lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, el 21 de febrer, a les 18.00 h. Es commemoraran els 10 anys de la mort del poeta Gerard Vergés amb la conferència "Una llengua per a llegir-les a totes: la biblioteca de Gerard Vergés", a càrrec de Quim Melchor Lleixà, editor de la revista Solstici. A continuació es llegiran en diferents llengües fragments de l'obra de l'homenejat. Finalment hi haurà l'actuació musical de Lia Sampai i un brindis per la diversitat lingüística.

Altrament, l'entitat municipal descentralitzada de Campredó organitzà el 17 de febrer un seguit d’activitats al voltant del valencià en diferents indrets del poble.

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i naix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla, un dels idiomes nacionals de Pakistan.

Vols compartir aquesta notícia?