Aquest trimestre funcionaran cinquanta-cinc parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua a Reus

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió de presentació del programa que va tenir lloc al Centre d'Amics de Reus

Foto de grup

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha posat en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) i dimarts 13 de febrer a la tarda va organitzar una sessió de presentació del programa al Centre d'Amics de Reus.

En aquesta edició s'han constituït trenta noves parelles lingüístiques presencials, que se sumen a les vint-i-cinc que el programa va posar en contacte el trimestre passat i que han decidit continuar la seva participació en l'activitat fent 10 hores més de conversa.

Joan Ciurana, membre de la Junta del Centre d'Amics de Reus, i Anna Saperas, directora del CNL de Reus, van donar la benvinguda als assistents i tot seguir va obrir l'acte Daniel Recasens, president del Consell del CNL i regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, que va agrair la dedicació de les persones voluntàries i aprenentes per estendre l'ús del català i va subratllar el treball en xarxa del Voluntariat per la llengua, que permet que les trobades amb la parella es puguin combinar amb altres activitats culturals i de coneixement de l'entorn gràcies a la col·laboració de diverses entitats, com la que acollia la presentació del programa.

Les dinamitzadores del VxL a l'Àrea de Reus, Rut Ortiz i Cristina Arias, van ser les encarregades de donar als assistents el material de suport i les instruccions sobre el funcionament de l'activitat i d'explicar les activitats complementàries d'aquest trimestre, entre les quals destaca el programa d'activitats Xalem 2024, que al març ofereix una caminada de Reus a Vila-seca amb visita al castell inclosa organitzada conjuntament amb el grup excursionista GATA, entitat col·laboradora del programa.

La finalitat del Voluntariat per la llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que en tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d'una manera natural i tranquil·la amb l'ajuda d'un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats a participar-hi poden inscriure's directament al web www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (c. de l'Àliga de Reus, 1), a vxl.reus@cpnl.cat o al 634 740 079.

Vols compartir aquesta notícia?