El músic i periodista Artur Gaya defensa de la modalitat lingüística de l'Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Difusió

Artur Gaya va repassar a Benissanet la seua trajectòria professional

El músic i periodista tortosí Artur Gaya va repassar a Benissanet la seua trajectòria professional de 47 anys en el marc del cicle de conferències Defensem la Llengua, que se celebra fins al 2 de març a diferents poblacions de la Ribera d'Ebre. Gaya, que ha popularitzat el personatge de Quico el Cèlio dalt dels escenaris, va parlar sobre “La meua llengua en la cançó i el periodisme” davant d'una trentena llarga de veïns que es van aplegar al Casal de la localitat. L'acte el va presidir l'alcaldessa de Benissanet, Núria Morera, i va comptar amb la presència entre el públic del president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), Josep Cid.

El conferenciant, al llarg d'una xarrada d'una hora, va anar desgranant els detalls de la seua vida professional entre 1977 i 2024 tant en el camp dels mitjans de comunicació com en el de la música, dos àmbits en què l'ús de la llengua catalana ha sigut una constant. Artur Gaya va fer una defensa tancada de la modalitat lingüística parlada a les poblacions de l'Ebre i animà els presents a fer-ne ús tant oralment com per escrit, sense por i sense restriccions. Gaya va acompanyar la conferència intercalant diverses interpretacions musicals per a il·lustrar el relat del seu discurs. En acabar, el músic tortosí cantà un romanç de cecs amb el qual va resumir la xarrada que acabava de pronunciar i, alhora, llançà un missatge de suport a l'ús de la llengua catalana.

La propera sessió del cicle tindrà lloc este divendres, 16 de febrer, a les 19.00 h, a la biblioteca de Móra la Nova. Anirà a càrrec del professor de filosofia Jordi Martí i porta per títol “La salut del català a les Terres de l'Ebre”. Les jornades Defensem la Llengua, organitzades pel CERE i la seu d'Òmnium Cultural a les comarques de l'Ebre, compta amb la col·laboració tècnica del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre.

Vols compartir aquesta notícia?