Una parella lingüística nova a Montornès del Vallès: el desig d'aprendre i el desig d'ajudar

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

En Sidi vol parlar català i en Carles s’ha ofert per ajudar-lo: són una nova parella lingüística

En Sidi i en Carles, nova parella de Montornès

En Sidi està fent Bàsic 3 i necessita reforçar el català i en Carles és el voluntari que dedicarà unes hores a ajudar-lo. Per a en Sidi és la seva primera experiència amb el Voluntariat; pel que fa a en Carles, ja fa més d’un any que és voluntari, va començar ajudant a parlar català a un noi que està estudiant el nivell intermedi. En Sidi i en Carles, immediatament després de fer les presentacions pertinents, van voler començar amb la primera trobada i es van quedar parlant al Casal de Cultura.

Els voluntaris i voluntàries són gent amb esperit altruista que tenen ganes d'ajudar aquelles persones que estan aprenent català i necessiten practicar-lo; saben que per aprendre la llengua és necessari parlar-la, que no n’hi ha prou amb els llibres. Els aprenents o aprenentes acostumen a ser o bé estudiants de català, com el cas del Sidi, o bé persones que, encara que no estiguin fent cap curs, volem agafar fluïdesa parlant. En el Voluntariat per la llengua s’uneixen el desig d'ajudar i el desig d'aprendre.

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol millorar la competència oral. Les trobades, presencials o en línia, es fan una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes a l'hora i dia que acordin els dos participants.

Vols compartir aquesta notícia?