Els alumnes del Bàsic 2 viuen una sessió de contes a l'aula de la mà d'un voluntari lingüístic

CNL del Vallès Oriental

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

Una tarda amb pràctica d’expressió i comprensió orals amb dos contes de Quintí Valiente

Els alumnes xerrant amb en Quintí

El dimarts 20 de febrer els alumnes del Bàsic 2 van rebre la visita d’un voluntari lingüístic, en Quintí Valiente. Aquesta visita tenia com a objectiu fomentar entre els alumnes la pràctica tant de l’expressió oral com de la comprensió oral.

En primer lloc, els alumnes van haver de descobrir qui era en Quintí i per què havia vingut a l’aula. Aquest va ser un moment divertit de preguntes i respostes, ja que en Quintí responia allò que els alumnes volien saber, però alhora també els feia preguntes sobre els seus orígens la seva llengua, les seves preferències… Després va ser el moment de parlar del Voluntariat per la llengua i en Quintí els va explicar la seva experiència, tot i que breu, ja que només ha fet de voluntari un cop. El va explicar que havia estat una bona experiència i que amb la seva aprenenta havien fet pràctiques anant a comprar, a prendre alguna cosa a una cafeteria, passejant pel poble i comentat la realitat del que observaven.

Tot seguit va venir el moment dels contes. En Quintí, tot i que treballa de funcionari, és escriptor, poeta i actor autodidacte. Prèviament, havia enviat a la tècnica de català dos contes breus que ella va adaptar lleugerament i a partir dels quals havia preparat unes preguntes de comprensió oral. En Quintí va llegir-los dos contes i, entre conte i conte, es va deixar temps als alumnes per respondre els qüestionaris.

Va ser una activitat breu que va ocupar una hora de la classe, però va ser una estona productiva de feina d’expressió oral, ja que tots els alumnes van participar-hi, i de comprensió oral amb la lectura dels contes feta pel mateix Quintí, a qui cal agrair la seva disponibilitat per venir a l’aula a treballar amb els alumnes. Aquest voluntari està molt implicat en la vida cultural de Montornès on va viure durant 8 anys, ara, tot i que ja no hi té la seva residència, continua participant en les tertúlies de poesia de la Biblioteca i en activitats culturals diverses que li proposen en el municipi. En breu publicarà el seu tercer llibre de contes titulat Ni gossos, ni gats, ni contes contats, contes que compten amb el compte corrent del comte.

Ara mateix en Quintí no té parella lingüística, segur que algun dels alumnes del Bàsic 2 ho serà en un futur no gaire llunyà.

       

Vols compartir aquesta notícia?