L'alumnat del CNL L'Heura demana més activitats lúdiques per parlar en català

CNL L'Heura

De la competència a l'ús

Activitats per fomentar l'ús del català entre iguals

Comencem el trimestre amb energia renovada i un nou ventall d'activitats per a l'alumnat del CNL L'Heura. Des d'ara i fins a mitjan març s'organitzaran tallers i sessions a les aules en horari lectiu i després de classe. L'objectiu és generar dinàmiques lingüístiques engrescadores i fomentar l'ús de la llengua entre iguals.

Enguany es posarà més èmfasi en els formats que permeten parlar el català de manera més intensiva durant un període de temps més llarg, com ara el club de lectura en veu alta, l'hora de la tertúlia, el cicle de cinema i conversa o les parelles lingüístiques. L'activitat més innovadora són les pràctiques i els reptes lingüístics que formen part dels continguts del curs ara ja des dels cursos de nivell Inicial. Són una proposta de centre en la qual l'alumnat coneix els comerços i entrevista les entitats de la ciutat per practicar el català alhora que promou l'ús de forma més autònoma.

Durant l'últim trimestre de 2023 es van organitzar un total de 33 activitats per a l'alumnat del CNL L'Heura. Des del centre es van enviar enquestes per valorar el grau de satisfacció i es van recollir 468 respostes anònimes. La mitjana del grau de satisfacció va ser de 9,2 punts sobre 10. L'alumnat va manifestar una preferència notable per les activitats on es pogués parlar més el català. És per això que l'oferta durant el nou trimestre està pensada per donar resposta a les necessitats del nostre alumnat.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?