Un alumne i una professora del CNL de Barcelona participen en "El Suplement" de Catalunya Ràdio

CNL de Barcelona

Difusió

Quatre persones d’arreu del món van explicar a la ràdio els motius per aprendre català

En Xu Guo, alumne del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona i la Blanca Guillén, tècnica de normalització lingüística, van intervenir ahir al programa “El suplement” de Catalunya Ràdio, i van parlar sobre els motius per aprendre català.

A més del Xu Guo, que és de la Xina, també van ser entrevistades tres persones més d’arreu del món: la Chiara Fagone, d’Itàlia, el Salvatore Viola, dels Estats Units, i la Claudia Ceccon, del Perú. Tots quatre van explicar que han après català per motius personals i laborals, com és el cas del Xu Guo, que estudia per ser professor de llengua catalana al seu país.

Tant el Xu Guo, com la Chiara, el Salvatore i la Claudia, van explicar de quina manera sèries com Plats Bruts i programes com Crims, a més d’escoltar música en català, els ha ajudat amb l’aprenentatge de la llengua.

La Blanca, professora del CNL de Barcelona, va explicar que el perfil dels alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és molt variat, ja que hi ha persones que estudien català que provenen de molts llocs del món, i a més, el perfil canvia segons el nivell que s’estudia. El temps d’aprenentatge és proporcional a la motivació de l’alumne, ja que existeixen molts recursos complementaris per avançar més ràpid, com el programa Voluntariat per la llengua.

A més de ser un alumne molt implicat en els cursos de català i en les activitats complementàries, el Xu Guo també està col·laborant amb el CNL de Barcelona en l'elaboració d'un vídeo motivacional adreçat al col·lectiu de parla xinesa.

El Salvatore i la Claudia també han fet diversos cursos de català al CPNL.

Vols compartir aquesta notícia?