'Domingo Domingo', el Documental del Mes de febrer, a Castelldefels i Viladecans

CNL Eramprunyà

Oci en català

'Domingo Domingo', el Documental del Mes de febrer, es projecta en versió original en català

Domingo Domingo

El cicle 'Documental del Mes' ha programat per al febrer 'Domingo Domingo', que s'exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l'acolliran 36 sales de Catalunya, 1 de les Illes Balears i 7 del País Valencià i, en línia, 4 sales virtuals a Catalunya. A Castelldefels es podrà veure a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado el 15 de febrer i a Viladecans es projectarà a l’Àtrium el 29 de febrer.

Domingo Domingo és un modest agricultor valencià, extravertit i murri, que s'ha obsessionat amb patentar una nova varietat de taronges. Però Domingo arriba a aquest món en un moment en què tot ha canviat. Les taronges ja no pertanyen als agricultors. Les grans multinacionals han començat a patentar les millors varietats d'aquesta fruita i obliguen els llauradors a comprar-les si volen subsistir. Però en Domingo no està disposat a agenollar-se davant de ningú.

El Docs del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004, que té l'objectiu d'apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible, d'augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals.

Tràiler de 'Domingo Domingo'
Sales de projecció de 'Domingo Domingo'

A més, el divendres 2 de febrer, s'estrenen als cinemes dues pel·lícules en versió doblada al català: 'La terra promesa' i 'La plaga'. El doblatge d'aquestes pel·lícules té el suport de la Secretaria de Política Lingüística. L'any 2023 es van doblar o subtitular en català 86 llargmetratges amb el suport del Departament de Cultura.

La terra promesa

El 1755, el capità danès Ludvig Kahlen persegueix un projecte quimèric: convertir els bruguerars estèrils del nord del país en una terra productiva i crear-hi una colònia en nom del rei que li reporti prosperitat econòmica i honors nobiliaris. Però el governador de la regió, que es creu amo i senyor de les terres, està disposat a fer el que sigui per frustrar aquest projecte.

Divisa Films informa de la distribució de la pel·lícula a les sales següents:

  1. Cinesa SOM Multiespai (Barcelona)
  2. Cinemes Girona (Barcelona)
  3. Cinema Rambla de l'Art de Cambrils (Cambrils)
  4. ACEC CAT Cines Figueres (Figueres)
  5. ScreenBox Funatic (Lleida)
  6. ACEC Cines Bages Centre (Manresa)
  7. ACEC Cines Olot (Olot)
  8. ACEC Cines Imperial (Sabadell)
  9. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
  10. Cinesa Parc Vallès (Terrassa)
  11. Multicines Sucre (Vic)
  12. Odeon Multicines Vilanova (Vilanova i la Geltrú)

Tràiler de 'La terra promesa'
Sales de projecció de 'La terra promesa'


La plaga

En Kaleb és un apassionat dels animals exòtics que un bon dia arriba a casa amb una aranya molt verinosa que se li escapa accidentalment i comença a reproduir-se. En molt poc temps, els habitants del seu edifici es veuran immersos en una lluita a vida o mort contra una plaga descontrolada.

Tràiler de 'La plaga'
Sales de projecció de 'La plaga'

Impuls a la difusió del cinema en català

El català i l'audiovisual són eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Així, en aquest àmbit, el Govern i la CCMA han acordat la incorporació de centenars de títols en català a les plataformes audiovisuals. Mitjançant un conveni, la Corporació cedeix les seves pel·lícules i sèries ja doblades al Departament, que al seu torn les fa arribar a les plataformes, gràcies a les converses que ha establert amb elles des del principi de la legislatura.

Vols compartir aquesta notícia?