El Dr. Pere Navarro obre les Jornades Defensem la Llengua a la Ribera d'Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Difusió

El programa inclou cinc conferències impartides per reconeguts especialistes vinculats al territori ebrenc

El Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i Òmnium Cultural Terres de l'Ebre han inaugurat a Móra d'Ebre la primera edició de les Jornades Defensem la Llengua, que tenen lloc de l'1 de febrer al 2 de març de 2024 a diferents municipis de la comarca de la Ribera d'Ebre. El programa consta de cinc conferències impartides per reconeguts especialistes vinculats al territori ebrenc.

La primera sessió va tindre lloc l'1 de febrer a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre, amb la intervenció de Pere Navarro i Gómez, doctor en Filologia Catalana i professor de la Universitat Rovira i Virgili. Navarro va presentar la ponència "IN RUSTICAM ROMANAM LINGUAM (de com el llatí es va transformar en les llengües romàniques)". L'acte va comptar amb la presència de Dolors Roo, presidenta territorial d'Òmnium Cultural a l'Ebre, i de Josep S. Cid, president del CERE, i va congregar una seixantena de persones arribades de diferents localitats de la comarca riberenca i del Priorat.

La pròxima sessió de les jornades tindrà lloc el dia 15 de febrer a la Biblioteca Municipal de Benissanet, amb la intervenció del músic tortosí Artur Gaya, el qual pronunciarà la xarrada "La meua llengua en la cançó i el periodisme". La resta de sessions se celebraran a Móra la Nova, Vinebre i la Palma d'Ebre.

Les Jornades Defensem la Llengua a la Ribera d'Ebre compten amb la col·laboració, entre altres, del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre i de l'Associació Cultural La Riuada de Móra d'Ebre.

Vols compartir aquesta notícia?