Sortida als horts comunitaris dels jardins Pla i Armengol

CNL de Barcelona

Cursos de català, Activitats complementàries

Hi va anar un grup d’alumnes de bàsic 2

La setmana passada un grup d'alumnes de bàsic 2 de la Delegació d’Horta-Guinardó van visitar els horts comunitaris dels Jardins Pla i Armengol.

L'Amèlia, el Benito i el Sergi de la comissió pedagògica dels horts, van explicar que l'any 2013 es va plantejar la idea de fer uns horts urbans a Pla i Armengol (antigament Ravetllat-Pla i actualment, de titularitat pública propietat de l'Ajuntament). Aquesta idea es va concretar l'any 2014 en el projecte presentat a l'Ajuntament del districte per algunes entitats. El projecte actual dels horts, amb una superfície cultivable de 1.500 m2 de tota i per a tota la gent, està conformat per unes 33 parcel·les (15 de 45 m2 i 18 de 30 m2).

El projecte dels horts comunitaris va més enllà del que són estrictament els horts. Hi ha diverses comissions i línies de treball que articulen la singularitat de l'associació: compostatge, hort d'espontànies, banc de llavors i planters, hugelkultur, etc.

Els alumnes van aprendre moltíssim durant la visita i van poder practicar molt el seu català oral. Agraïm molt les explicacions i l'amabilitat de l'Amèlia, el Benito i el Sergi durant tota la visita.

Vols compartir aquesta notícia?