Pràctiques lingüístiques als establiments adherits al programa Voluntariat per la llengua de Llinars del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Cursos de català, De la competència a l'ús

Els alumnes de català de nivell Bàsic 3 de Llinars fan pràctiques lingüístiques reals en establiments comercials

Des del 15 de gener fins al 25 de febrer, alumnes del curs Bàsic 3 faran pràctiques lingüístiques en comerços de Llinars. Aquesta activitat forma part del programa del curs i té l'objectiu de fomentar que els aprenents posin en pràctica els seus coneixements en un entorn real, com són les botigues del seu entorn.

Els comerços de Llinars que hi participen són: Pastisseria Esteva, Mir La Fleca, Gaudir de la Natura, Calçats Masuet, Forn de pa la Riera, Lletres i colors, Plantes i regals Matilde, Òptica Llinars, Can Nogueras, Com d'Antany, Casa de les llanes, Maria Pey Floristeria, El Corredor, Copisteria Duplica Duplica, Sabé. Celler i queviures, Pastisseria J. Pou, estació de servei Illa Crous, i també els equipaments: Can Lletres, l'OAC de l'Ajuntament i la Biblioteca Can Casas.

Per fer la pràctica oral els alumnes, individualment, visiten tres comerços i s'adrecen als responsables en català per demanar-los informació sobre l'activitat que hi duen a terme o sobre algun dels productes que venen. Per la seva banda, els comerciants atenen els alumnes en català, encara que s'hi expressin amb dificultats, i prenen consciència del seu paper important en l'increment de l'ús del català.

Vols compartir aquesta notícia?