El CNL de Badalona i Sant Adrià comença el 2024 amb 10 parelles lingüístiques

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua

El mes de gener, el VxL del CNL de Badalona i Sant Adrià ja ha format deu parelles lingüístiques

El Juli i l'Antonia, una de les parelles lingüístiques formades el 2024

El mes de gener, el Voluntariat per la llengua (VxL) del CNL de Badalona i Sant Adrià ja ha format deu parelles lingüístiques, que es reuniran cada setmana una hora, durant deu setmanes, per practicar el català.

La majoria dels aprenents són alumnes del nivell elemental del CPNL, però també n'hi ha que provenen d'altres activitats, com una aprenenta que ha conegut el programa a través d'un dels clubs de lectura fàcil que es duen a terme a les biblioteques públiques de la ciutat en col·laboració amb el CNL.

Entre els voluntaris hi ha el Juli Sancho, la Mercè Massó i la Júlia Sanz Valls, i entre els aprenents, l'Antonia López, la Mariela Zambrana i la Lidiya Demydenko. A banda d'aquestes parelles de nova creació, n'hi ha d'altres que continuen amb antics voluntaris que ja havien format part del programa, i també se'n preveuen per al mes de febrer, ja que el VxL ha rebut noves sol·licituds de voluntaris, tant presencials com virtuals.

L'únic requisit per als aprenents que vulguin formar part del VxL és tenir el nivell Bàsic 3 aprovat o que puguin demostrar tenir un nivell mínim de llengua, específicament l'A2 del MECR. Qui s'hi vulgui inscriure per practicar el català oral o per ajudar a practicar-lo, ho pot fer a través del portal següent: vxl.cat o pot enviar un correu a vxl.badalona(ELIMINAR)@cpnl.cat o trucar al 933 984 630.

Vols compartir aquesta notícia?