92 entitats i associacions asseguren l'ús social del català al Baix Llobregat Nord

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

El CNL Ca n'Ametller consolida la implicació del teixit social i cultural local en la promoció de l'ús de la llengua catalana

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), amb seu a Molins de Rei, consolida la tendència dels darrers 5 anys a implicar el ric i extens teixit social i cultural local en el foment de l'ús oral del català mitjançant l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua.

A manca de tancar les dades oficials definitives del CPNL de l'any 2023, 92 són les entitats i associacions col·laboradores que s'han compromès a garantir un espai d'ús de la llengua catalana al Baix Llobregat Nord.

13 són els municipis que conformen el CNL Ca n'Ametller: Castellbisbal (Vallès Occidental) i 12 poblacions del Baix Llobregat Nord: Abrera, Cervelló, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

El CPNL compta a tot Catalunya amb una xarxa de 800 entitats i associacions que s'han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l'any 2007. Es poden consultar al web https://www.vxl.cat/collaboradors-vxl/entitats. Algunes d'aquestes entitats ofereixen descomptes amb el carnet de VxL que es poden consultar a Avantatges de ser VxL.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?