EL CNL de Reus vol posar en marxa noves parelles lingüístiques i necessita més voluntaris

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

Fa una crida especialment a Reus, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant

Presentació de parelles a Reus l'octubre de 2023

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa.

Així, el programa posa en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores. Les trobades poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin).

El 10 de gener van començar nous cursos de català al CNL i molts alumnes volen practicar la llengua que aprenen a l'aula, per això el programa necessita més voluntaris lingüístics per atendre totes les sol·licituds d'aprenents.

A més de les trobades amb la seva parella, els participants gaudiran d'altres activitats complementàries al llarg del trimestre per propiciar l'ús del català en diversos àmbits, com ara un itinerari de geologia urbana conduït per un voluntari lingüístic o altres activitats de coneixement de l'entorn emmarcades en el programa Xalem.

Per altra banda, també calen voluntaris per atendre els aprenents que s'inscriuen al programa des d'altres parts de Catalunya o fins i tot d'altres països; només cal tenir un dispositiu i connexió a Internet per trobar-se una hora a la setmana amb la parella assignada. Les persones interessades poden adreçar-se al 634 740 079 o a vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat o inscriure's directament a www.vxl.cat.

Vols compartir aquesta notícia?