La tríada perfecta del Voluntariat per la llengua

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat

A l’espai d’avui presentem la tríada perfecta del Voluntariat per la Llengua: tres dones que, partint d'un origen que no pot ser més diferent, comparteixen cada setmana una bona estona de llengua i de vida a la ciutat que han triat com a seva. Cap de les tres és nascuda a Cornellà, i només una a Catalunya.  

L'Eva Bosch és la voluntària del grup. Barcelonina, del barri de Sant Antoni, va viure després a Sants, i a Cornellà, al barri del Padró, des de fa cinc anys. L'Expiración Ramos compleix amb la biografia típica de la nova, si encara es pot dir nova, cornellanenca: va néixer en un petit poble de Granada, anomenat Pampaneira, l'any 1954, d'on va emigrar amb la família quan tenia dos curtíssims anys. Ha viscut tota la vida a Cornellà; ara, al barri de la Gavarra.  

I el toc exòtic, històric, cosmopolita, el posa la Camelia Henríquez, nascuda a Cuba fa 43 anys. És doctora en química i acaba de ser mare per segon cop. Abans va fer unes quantes voltes i, per qüestions familiars, sembla que això de viatjar va per llarg. El nom del fill gran pot donar alguna pista... 

Totes tres es veuen setmanalment des del setembre, per esmorzar i conversar de qualsevol tema per fer perdre la vergonya a l'Expiración que, tal com diu, cada dia nota que li surt el català amb més facilitat. La Camelia, per la seva banda, més enllà de la qüestió lingüística valora l'amistat sorgida entre elles gràcies al Voluntariat per la llengua.   

Si en vols saber més, pots sentir aquesta informació ampliada al pòdcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?