Més de 1.100 comerços asseguren l'ús social del català al Baix Llobregat Nord

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

El CNL Ca n'Ametller consolida la implicació del comerç local en la promoció de l'ús de la llengua catalana

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), amb seu a Molins de Rei, consolida la tendència dels darrers 5 anys a implicar el comerç local en el foment de l'ús oral del català mitjançant l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua.

A manca de tancar les dades oficials definitives del CPNL de l'any 2023, 1.130 són els establiments col·laboradors que s'han compromès a garantir un espai d'ús de la llengua catalana al Baix Llobregat Nord.

13 són els municipis que conformen el CNL Ca n'Ametller: Castellbisbal (Vallès Occidental) i 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord: Abrera, Cervelló, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

El CPNL compta a tot Catalunya amb una xarxa de 5.000 establiments comercials que s'han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l'any 2007. Es poden consultar al web www.vxl.cat/establiments.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?