Primeres parelles lingüístiques de 2024 a Montornès del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Dues noves parelles lingüístiques a Montornès! Els seus integrants participen en el Voluntariat per primer cop

Ahir dijous es van presentar a Montornès dues noves parelles lingüístiques: la Paula i la Sunamy i en Marc i la Naiara. Per a tots quatre és la seva primera vegada com a participants en el Voluntariat per la llengua (VxL), una nova experiència. 

En Marc i la Paula han decidit ser voluntaris perquè tenen ganes d'ajudar aquelles persones que estan aprenent català, saben que per aprendre la llengua és necessari practicar-la; La Sunamy i la Naiara són alumnes de Bàsic 3, tenen molt d’interès per avançar en la competència oral i saben que necessiten reforç per poder-ho fer.

Són dues voluntats que s’uneixen: el desig d’ajudar i el desig d’aprendre, per això esperem que tots quatre tinguin unes molt bones i productives converses en català.

El  VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les trobades, presencials o en línia, es fan una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes a l'hora i dia que acordin els dos participants.

Vols compartir aquesta notícia?