Inici dels cursos de català per a persones aturades del programa Aprèn.cat 2023-2024 a les Terres de l’Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Cursos de català

S'impartiran sis cursos en el marc del programa de formació de llengua catalana del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

El dia 9 de gener van començar a impartir-se els cursos de català del programa Aprèn.cat del present període, un pla de formació adreçat a persones no catalanoparlants inscrites a les oficines de treball de la Generalitat d'Amposta i Tortosa. L'objectiu del programa és ampliar la competència lingüística de l'alumnat i millorar-ne les condicions d'ocupabilitat.

En aquests moments s'imparteixen dos cursos intensius de nivell bàsic 1, de 45 hores de durada, a Amposta i Tortosa, respectivament. Un cop finalitzin, el pla de formació continuarà amb l'organització de quatre cursos més (dos de nivell bàsic 2 i uns altres dos de bàsic 3) perquè l'alumnat pugui obtenir el certificat A2 de llengua catalana. A Amposta, la formació s'imparteix a la seu del Consell Comarcal del Montsià i compta amb 12 aprenents. A Tortosa, les classes tenen lloc a la seu del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), amb una inscripció de 18 alumnes.

La finalitat d'aquest programa del SOC se centra a ajudar l'alumnat a començar a entendre i parlar el català per millorar les possibilitats de trobar feina, a banda d'encoratjar-los a seguir formant-se. Aquestes accions de formació i certificació que organitza el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el finançament de la Conferència Sectorial, es duen a terme als centres de formació habilitats pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

Aquestes accions formatives són totalment gratuïtes per l'alumnat, ja que la subvenció es finança pel SOC i la Conferència Sectorial, i cobreix el 100% de les despeses.

A la fotografia, alumnat del curs que s’imparteix a Amposta. 

Vols compartir aquesta notícia?