74 parelles lingüístiques a Martorell el 2023, la xifra més alta de la darrera dècada

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

Més de 700 hores de conversa en català fetes al llarg d'un any

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha superat el nombre de parelles lingüístiques formades només un any abans.

A manca de tancar les dades oficials definitives del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), les 74 parelles lingüístiques, tant presencials com virtuals, assolides durant l'any 2023 representarien un nou rècord d'aquest SLC, superant les 67 del 2022, que també havien estat un rècord.

La tendència del SLC de Martorell no és aliena a la del seu Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, que en pocs anys ha més que duplicat el nombre de persones que participen en aquest programa al Baix Llobregat Nord i que ha superat les 700 parelles el 2023, batent el propi rècord del 2021.

El 2023 el CPNL i la Secretaria de Política Lingüística han celebrat el 20è aniversari del Voluntariat per la llengua amb un gran acte al Teatre Nacional de Catalunya amb presència de diverses parelles martorellenques que han representat la varietat del programa: parelles que fan trobades presencials, que en fan de virtuals i als centres penitenciaris de Brians-1 i Brians-2.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?