Voluntariat per la llengua jove a Montornès del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Deu joves del centre juvenil Sputnik participen en el Voluntariat per la llengua

Foto d'un moment de la trobada

El passat 21 de desembre, just abans de les festes, va tenir lloc la trobada inicial de les cinc parelles, deu noies, del projecte “Mentoria jove” del Departament de Joventut de Montornès del Vallès. El projecte es durà a terme al llarg del segon i tercer trimestre de 2024 i s’ha iniciat aquest mes de gener.

Des de l’Oficina de Català es va proposar al tècnic i als dinamitzadors de Joventut d’incorporar el Voluntariat per la llengua a les parelles de “Mentora” i “Mentorada”, perquè les trobades incloguessin l’ús i el treball de millora de la llengua oral, des de Joventut van trobar altament positiva la proposta, per tant, en la trobada inicial de les cinc parelles es va fer una petita presentació del programa del Voluntariat per la llengua que va ser molt ben rebut per mentores i mentorades.

En aquest projecte un mentor o mentora és la persona amb experiència que ajuda de manera voluntària una altra persona amb menys experiència en el seu procés cap a la superació d'obstacles de diferents tipus. La persona que exerceix com a mentora, orienta i fa costat a les persones mentorades per a aconseguir els seus objectius. El mentor o mentora és una persona jove d'entre 20 i 25 anys que fa l’acompanyament d’un/a jove de  3r o 4t d'ESO en un moment de tria i de canvis, una etapa amb angoixa i pors.

En aquesta ocasió al programa de Mentoria d’ajuda i suport s’ha incorporat el Voluntariat per la llengua entre “mentora” i “mentorada”.

Els dinamitzadors del centre juvenil Sputnik vetllen per la realització de les trobades que es fan de manera presencial en el centre juvenil i de les quals es porta un registre.

Des de l’Oficina de Català desitgem que les trobades d’aquestes deu joves siguin ben profitoses en tots els sentits.

Vols compartir aquesta notícia?