Al Berguedà, per Nadal, qui res no estrena res no val

CNL Montserrat

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries, CPNL

Els serveis de català de Berga i Berguedà hem fet cagar el tió

Un any més, els alumnes dels cursos de Bàsic 1, 2 i 3 i els participants del programa Voluntariat per la llengua han assistit a la festa de tancament de curs, per Nadal, a la planta baixa del Casal Cívic de Berga. Acte centrat en les tradicions nadalenques i organitzat gràcies a la col·laboració d'Òmnium Cultural del Berguedà, el Casal Cívic de Berga, el Banc del Temps, la Coral Queraltina i l'Escola Vedruna.

Primer s'ha fet una presentació de les tradicions nadalenques com el tió, els Sants Innocents, Cap d'Any i Reis. Després l'alumnat i voluntariat han pogut cantar nadales juntament amb els cantaires de l'Escola Vedruna i la Coral Queraltina.

Tot seguit, nou persones participants de la festa han sortit a fer cagar el tió, que ha cagat unes bosses amb algun regalet a dins per a cada persona. També s'han repartit fullets explicatius de Nadal i cartes als Reis. Finalment, l'acte s'ha conclòs amb un petit refrigeri.

Aquest tipus d'activitat acosta les persones a les tradicions de la terra on viuen ara i fa que s'hi sentin més integrades.

Vols compartir aquesta notícia?