L'any 2023 s'acaba amb quatre estrenes en català als cinemes

Serveis Centrals

Oci en català

S'estrenen dues versions originals, un doblatge i una versió original subtitulada en català

En una setmana, s'estrenen quatre pel·lícules en català als cinemes. Avui, 20 de desembre, s'estrena Samsaraen versió original subtitulada al català. El divendres 22 arribarà a les sales Heavies tendres en versió original en català. Finalment, el dimecres 27 s'estrenaran Teoria dels cossos en versió original i Disco Boy en versió doblada.

Heavies tendres s'estrenarà amb el suport del Departament de Cultura, a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). La subtitulació de Samsarai el doblatge de Disco Boy tenen el suport de la Secretaria de Política Lingüística. Les sales de cinema han estrenat, durant aquest any 2023, 86 pel·lícules doblades o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura.

Samsara

En un temple budista de Luang Prabang (a Laos), un monjo adolescent llegeix el Bardo Thodol a una anciana moribunda. Segons la tradició budista, aquest text sagrat serveix de guia per acompanyar l'esperit dels difunts en el seu trànsit cap al més enllà. Un cop la dona ha traspassat, la seva ànima inicia un llarg viatge sensorial fins que es reencarna en el cos d'un cabrit que creixerà enmig d'una família de pescadors de Tanzània.

L'Atalante informa de la distribució de la pel·lícula a les sales següents:

  1. Zumzeig Cinema (Barcelona)
  2. Screenbox Funatic (Lleida)
  3. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)

Heavies tendres

Adaptació cinematogràfica de la sèrie homònima de Juanjo Sáez. Dos adolescents miren d'evadir-se del món gris en què els ha tocat viure, a la Barcelona de principis dels 90. En Juanjo és un noi asmàtic que defuig la sobreprotecció de la seva família, mentre que el Miquel viu en una família conflictiva i amb el pare absent. Tots dos trobaran refugi en la seva amistat i en la passió compartida per la música heavy.

Paycom Multimedia informa de la distribució de la pel·lícula a les sales següents:

·Cinemes Verdi (Barcelona)

  1. Cinema Maldà (Barcelona)
  2. Cinema Zumzeig (Barcelona)
  3. Cinemes Girona (Barcelona)
  4. JCA Cinemes Tarragona - Valls (Valls)

Teoria dels cossos

El cap de la Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat i una professora de literatura catalana de l'Institut Gabriel Ferrater de Reus coincideixen repetidament en actes relacionats amb l'Any Ferrater i senten ràpidament una afinitat que va més enllà del seu interès comú per la literatura. Impulsa Film distribueix en versió original la primera pel·lícula del director i guionista Joan Ramon Armadàs Monclús.

Disco Boy

Després d'un viatge dolorós per Europa, l'Aleksei arriba a París per unir-se a la Legió Estrangera i obtenir, així, la nacionalitat francesa. Mentrestant, al delta del Níger, en Jomo lluita contra les companyies petrolieres que amenacen el seu poble. Els seus destins s'entrecreuaran el dia que en Jomo, encapçalant un grup armat, segresti un grup de ciutadans francesos. MovieFilms distribueix aquest drama bèl·lic en versió doblada al català.

 

Impuls a la difusió del cinema en català

El català i l'audiovisual són eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Així, en aquest àmbit, el Govern i la CCMA han acordat la incorporació de centenars de títols en català a les plataformes audiovisuals. Mitjançant un conveni, la Corporació cedeix les seves pel·lícules i sèries ja doblades al Departament, que al seu torn les fa arribar a les plataformes, gràcies a les converses que ha establert amb elles des del principi de la legislatura.

Tràiler de 'Samsara'

Sales de projecció de 'Samsara'
 

Tràiler de 'Heavies tendres'

Sales de projecció de 'Heavies tendres'
 

Tràiler de 'Teoria dels cossos'

Sales de projecció de 'Teoria dels cossos'

 

Consulteu la cartellera de Cinema en català

Vols compartir aquesta notícia?