Fotografia la màgia de Nadal

CNL de Barcelona

Oci en català, CPNL

Taller de fotografia comunitària i nadalenca

La setmana passada va tenir lloc l'activitat de Fotografia la màgia de Nadal, entesa com a un taller de fotografia comunitària: la vida als carrers, persones i mirades per aquestes dates.

Les llums nadalenques van ser el principal mitjà d'expressió d'allò que representen aquestes festes, la gent i la nostra capacitat per expressar històries mitjançant les imatges. El diàleg personal que establim en crear imatges fotogràfiques dins d'un context social, fomenta el coneixement crític de la vida quotidiana que ens envolta; una mirada compromesa amb la nostra realitat, i, sobretot, amb com la vivim i com la sentim.

La fotografia comunitària és una eina comunicativa de desenvolupament personal. És una eina artística per a la transformació social, ens permet posar en valor els atractius dels nostres barris a través de les imatges i això ajuda a reforçar el sentiment de pertinença dels veïns i veïnes.


A més d'aprendre a fer fotografies, l'activitat va servir per practicar el català oral en contextos informals i conversar sobre els costums de celebració d'aquests dies d'hivern segons diferents cultures i procedències.

Vols compartir aquesta notícia?