Dia Internacional del Voluntariat a Barcelona

CNL de Barcelona

Activitats complementàries, Voluntariat per la llengua, CPNL

Una voluntària del VxL es va oferir per fer una visita guiada a un grup d’alumnes que acabaven el curs de català.

El passat dia 5 de desembre vam commemorar el Dia Internacional del Voluntariat d'una manera molt bonica: Una voluntària del programa del Voluntariat per la Llengua, l'Anna, es va oferir per fer una visita guiada per la Fira de Santa Llúcia de la plaça de la Catedral de Barcelona a un grup d'alumnes de la delegació que justament aquell dia acabaven el curs i s'acomiadaves per Nadal.

L'Anna els va dur per tota la fira explicant les tradicions de Nadal al voltant dels orígens del caganer, les figures de pessebre fetes artesanalment, i, com no podia faltar, el Tió. A més a més, com a bona voluntària, va fer intervenir els comerciants d'algunes de les parades que es van animar de seguida a explicar als alumnes anècdotes del seu passat per la fira. Una comerciant els va explicar que ella era la tercera generació de la seva família que duia la parada any rere any.

Els alumnes van quedar encantats de conèixer les tradicions del lloc on ara viuen de la mà d'una persona tan entusiasta com ho és l'Anna, que parla del seu país amb tanta estima.

Gràcies en aquesta sortida, els alumnes ara coneixen el programa, i també les tradicions de Nadal de Catalunya.

Benvinguts al VXL i gràcies a tots els voluntaris i les voluntàries que en formeu part i que feu que valgui tant la pena.

Vols compartir aquesta notícia?